Viewmedic Eye-Q Matrix switch

Het aantal beschikbare foto’s, video en informatiesignalen in de moderne operatiekamer groeit voortdurend. Diverse aanvullende apparaten en een complex kabel management systeem zijn noodzakelijk om deze signalen te kunnen distribueren naar display en opnameapparatuur.

Apparaten zoals signaal omvormers, schakelaars enz. zijn echter ontwikkeld voor andere sectoren (zoals de broadcast sector) en voldoen hierdoor slechts gedeeltelijk aan de normen die gelden voor de medische sector.

Voor deze uitdagingen levert Deal IT de oplossing door middel van de Eye-Q MATRIX videoswitch.

De Eye-q matrix is een nieuwe oplossing  die alle videosignalen in de OK bundelt en een flexibele distributie van de signalen mogelijk maakt.

Deze videoswitch is gecertificeerd als een Class 1 medical device.

De Eye-Q matrix verwerkt videosignalen van typische klinische applicaties (bijv. ZIS, RIS, PACS) en medische relevante videodata (bijv endoscopie, camera’s). De videoswitch ondersteunt talrijke signaalsoorten.

De verschillende inputsignalen kunnen naar elke digitale output worden geleid, de output resolutie is schaalbaar tot 1920 x 1200 pixels.

Tevens biedt de Eye-Q matrix native support voor het combineren van twee inputsignalen naar één outputsignaal. De content van twee outputsignalen kunnen hierdoor weergegeven worden naar één monitor, zowel naast elkaar als PIP.

Het enige wat hiervoor benodigd is, is een CAT kabel om de outputsignalen over te brengen naar de beeldschermen. Dit zorgt voor enerzijds lagere kosten en anderzijds voor een vereenvoudigde videomanagement.

Video matrix switch